Ламінат якість, класи

Як можна переконатися в якості ламінованого підлогового покриття?

При покупці ламінату необхідно переконатися, що на упаковці покриття для підлоги є маркування класу навантаження за стандартом EN 13329 та маркування CE. Такі ламіновані підлогові покриття пройшли численні випробування на предмет їх придатності для повсякденного використання і забезпечують високу якість продукції. Також девіз Європейської асоціації виробників підлогових покриттів «Якість та інновації – зроблено в Європі» вказує на перевірену якість.

 

Маркування європейської відповідності CE – знак безпеки:

Маркування європейської відповідності CE використовується для маркування продукції у відповідність до законодавства ЄС, яке захищає кінцевих споживачів в Європі. Відповідні норми і правила гарантують, що продукцію можна продавати на ринку тільки тоді, коли вона відповідає вимогам всіх застосовних директив Європейського Союзу. До ламінованих покриттів підлоги застосовуються суворі вимоги щодо викидів шкідливих речовин, протипожежних характеристик а також опору ковзанню.

 

Клас навантаження – це якість

В Європі ламіновані підлогові покриття, маркуються зареєстрованими знаками, відомими як класи навантаження, у відповідність з європейським стандартом EN 13329. Вони містять інформацію про навантаження, яке витримує покриття. Щоб класифікувати продукцію у відповідність з актуальними стандартами, її постійно піддають стандартизованим випробуванням, що забезпечує високу якість.

 

Класи навантаження.

Класи навантаження для ламінованих підлогових покриттів визначені в європейському стандарті EN 13329 ( «Елементи з поверхневим шаром на основі амінопластових термореактивних смол – характеристики, вимоги та методи випробувань»). Розрізняють використання для житлових приміщень і комерційне використання. Для житлових приміщень використовують класифікацію від 21 (помірне використання, наприклад, спальні) до 23 (інтенсивне використання, наприклад, коридори). Для комерційних приміщень використовують класифікацію від 31 (помірне використання, наприклад, номери в готелях або конференц-зали) до 33 (інтенсивне використання, наприклад, великі офіси, торгові центри або громадські будівлі) або навіть до 34 (важкі умови використання в комерційних приміщеннях) .

 

Для визначення класу навантаження підходить наведена нижче таблиця із зазначенням типу приміщення, інтенсивності використання, типу навантаження і прикладів використання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *