Деформаційні шви без секретів в кухні. Як передбачити все, щоб не втратити гарантію?

Все більше і більше продається вінілових панелей із замком на клік. Це означає, що панелі з’єднуються один з одним за допомогою замків і не прикріплені до стяжки за допомогою клею. Система з замком на клік також відома як «плаваюча», вимагає пристінних деформаційних швів – завдяки їм панелі можуть працювати, а чутливі частини панелей, замки  не зламаються. Але що робити, коли ми ще й на кухні укладаємо панелі? У всіх інструкціях по установці вінілових панелей чітко вказано, що на них не можна ставити важкі меблі або що не повинно бути деформаційних швів під ніжками меблів. Так що ж робити з кухонними шафами або кухонним островом?

Деформаційні шви — найбільш поширена причина проблем з плаваючою підлогою

Укладання однакових панелей по всій поверхні, з сучасним підлогою з мінеральної серцевиною відпадає необхідність використання розширювальних профілів в переходах між приміщеннями площею до 200 м2.

В цьому випадку ми залишаємо тільки 5-міліметрові розширення по периметру і зрізаємо важкі меблі з розширеннями. Однак питання про деформаційних швах часто викликає суперечки. В першу чергу за наші підлоги відповідає інша команда, а потім за кухонні меблі. Так що точно вирізати ніжки меблів з підлоги для вирішення проблеми не вийде. Компанії, що займаються складанням кухонних меблів у свою чергу, не хочуть брати на себе відповідальність за вирізання підлоги, вони не несуть відповідальності за монтаж панелей. Як наслідок, більшість інвесторів вирішують не розширювати свою діяльність. І, на жаль, якщо є проблема з установленними панелями, виробник не може розглянути скаргу. Недотримання деформаційних швів є серйозним порушенням гарантійних правил.

Деформаційні шви – проблема відповідальності

Деформаційні шви під кухонні меблі в першу чергу повинна робити компанія, що встановлює підлогу. У разі замовлення на збірку установник бере на себе відповідальність за укладений підлогу і несе відповідальність перед виробником в разі помилок збірки. Тому перед підписанням акту здачі-прийому робіт ми вимагаємо деформаційні шви під кухонні меблі.

Однак, коли ми самі встановлюємо панелі, ми повинні забезпечити дотримання всіх вимог виробника підлоги. Обслуговування плаваючої системи має вирішальне значення і є одним з перших пунктів в оформленні скарги в разі проблем з панелями. Тому обов’язково уважно ознайомтеся з інструкцією по укладанню панелей, а також, можливо, перш за все з умовами гарантії! Саме в цьому документі ми знаходимо виключення, в яких виробник має право відмовитися визнати нашу претензію

Покрокове розширення під кухонні меблі

Як зробити безпечне розширення під кухонними меблями? Ми приступаємо до роботи, коли панелі вже укладені і ми точно знаємо, де буде розміщуватися наша кухонні меблі або окремий острів. Наша мета -— зробити компенсаційний шов 5 мм. Нам знадобиться олівець, спиртовий рівень, лінійка і мультитул або інший інструмент, який буде використовуватися для усунення деформаційних швів.

По-перше, ми точно вимірюємо місце розташування меблевої лінії, важливо, щоб деформаційний шов проходив під меблевої лінією і його не було видно після складання.
Переконайтеся, що лінія пряма – найкраще використовувати довгу жорстку рулетку і спиртовий рівень.
Відзначте олівцем лінію відрізу, лінія відрізу повинна знаходитися між планованим плінтусом меблів і ніжками. Таким чином, щоб вся вага, тобто все ніжки меблів, припадав на частину панелей, розрізаних з розширенням.
Потім виріжте розширення – простір близько 0,5 см. Для цього ідеально підійде гострий мультитул, який можна придбати в магазинах товарів для будинку.
Підготовлений таким чином підлогу буде мати гарний вигляд, тому що не буде видно розширення. При цьому ми дотримуємося гарантійні умови на панелі. Це найбезпечніший спосіб.

Деформаційні шви в інших важких місцях

Ми будемо мати справу з аналогічною ситуацією при установці окремо стоячих сходів або інших дуже важких фіксованих елементів (наприклад, сталевих полиць). Потім перед установкою панелей рекомендується розташувати і встановити елементи, прикріплені до підлоги. Важкий елемент слід закріпити прямо на бетонній підлозі. Потім ми можемо зробити відповідне розширення при укладанні панелей, а утворену щілину можна закрити маскуванням, зробленої, наприклад, виробником сходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *